Групата на БСП изключи Явор Божанков от БСП, научи Фокус. Факт

...
Групата на БСП изключи Явор Божанков от БСП, научи Фокус. Факт
Коментари Харесай

Групата на БСП изключи Явор Божанков

Групата на Българска социалистическа партия изключи Явор Божанков от Българска социалистическа партия, научи " Фокус ". 

" Факт е, че Русия е агресор, факт е, че атакува Украйна. България би трябвало да направи своя цивилизационен избор ", сподели по-рано през днешния ден от парламентарната естрада Божанков по дебата за решението за оказване на военна и военно-техническа поддръжка на Украйна.

" Неотдавна Русия ни разгласи за неприятелска страна и то, когато бяхме прекомерно другарски настроени – нито оръжие пращахме, нито участвахме в спора, само че въпреки всичко Русия ни разгласи за неприятелска страна. Няма нищо общо историческата признателност, няма нищо общо нашето уважение към съветската култура  с действителността през днешния ден и с обстоятелството, че Русия е агресор, и с обстоятелството, че Русия атакува Украйна, и с обстоятелството, че целият цивилизационен свят зае тази позиция.

Това е исторически миг освен за България, само че и за Европа. Решението е значимо, то е алегорично и ще сложи България по пътя на своя цивилизационен избор. Тук делението на цивилизационен и нецивилизационен свят е същинско. От едната страна е Русия, Северна Корея, Сирия, Беларус – единствено диктаторски режими, от другата страна е целият либерален, свободен свят - модерните свободни, демократични страни.

Не би трябвало българските жители да се плашат. Те се плашат с политическа цел, тъй като такова въодушевление има, само че нашата работа като водачи, нашата отговорност е да водим  българския народ и въпреки да е мъчно, въпреки хората да са построили някакво мнение, ние би трябвало да водим и тях, а не да гледаме публичното мнение, накъде духа вятърът, да опънем платната и да се носим по течението на публичния спор ", сподели още социалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР